19.1.2015

Sydney part. 1

Huomenta päivää! Vihdoinki sai sen verran aikaseksi et loputki kuvat kävi käsittelyn läpi ja homma ei ollu enää siitä kiinni. Jos mittään yllättävää ei satu niin postauksia pitäs ruveta tippumaan tiuhempaan tahtiin nyt ku on saatu arkiki rullaamaan! Palataan vielä ajassa pari viikkoa taaksepäin, Sydneyn seikkailuihin. :)

Saavuttiin Sydneyyn 29.12 noin klo 19 paikallista aikaa, olo oli kummallinen ko 26h:n lentojen aikana en nukkunu ko muutaman tunnin. Eise meän tekemistä hiastanu, käytiin vähän aistimassa Australian ilmaa ym. Edellisen kerran olin hengittäny raikasta happee Helsingissä kunnon pakkaskelissä ja yhtäkkiä sun kasvoille käviki kauheen trooppisen oloinen ja tosi erilainen ilma, lämmintä oli tuollon illalla vielä +27C. Yritettiin mukamas uimapaikkaa ettiä ko lentokenttä sijaitsi meren rannassa, mutta eihän siitä mitään tullu. Palloiltiin vähän aikaa lentokentän ympäristössä ja käytiin kysyyn paikallisilta että voisko jossain ulkona nukkua, ne vaan naureskeli ja suomipojatha oli het ihmeissää että mille ne nyt nauraa, ei tää nyt nii outoa pitäs olla.;) Ulkoa ei löytyny mitään tarpeeksi vakuuttavaa yöpaikkaa, joten ensimmäinen yö Australiassa meni tyylikkäästi lentokentällä, taas vain muutaman tunnin yöunilla.

Seuraava päivä.. oliki jo melko unohtumaton. Ennen ku kukko ehti ees laulaa niin lähettiin jo kohti kaupunkia, painavat rinkat selässä ja muutenki jo vähän rähjääntyneinä. Ensihetket kaupungilla meni ihmetellessä tätä kaikkea, kaikki oli niin uutta ja erilaista ja ihmisten erilaisuuden (positiivisessa mielessä, kulttuurierot) huomas välittömästi! Paikalliset ko huomas suomipoikien kattovan karttaa ja ihmettelevän seuraavaa siirtoa, oli apu välittömästi läsnä! "Hi, what's up? Do you need help? Pääsimmä loppujen lopuksi suhteellisen helpohkosti meän ensimmäiseen päämäärään, Sydneyn oopperatalolle (josta avautu hieno näkymä myös Sydneyn Harbour Bridgelle). Kuvia räpsittiin, niinku arvata saattaa, ihan tuhottoman paljon! Onpaha sydneyn nähtävyyksistä kunnon kuvat ainaki, monesta eri kuvakulmasta. ;)  

Makellaki meno kohillaan 
Joku jäätävä halpiskauppa, onneksi täällä on niitä kunnon kauppojaki (mm. meän kämpiltä on 500 metriä tosi isoon kauppakeskukseen, sielä riittää merkkikauppoja ehkä vähän liikaaki, ainaki lompakon kannalta)
Niin Sydneyssä kuin "kotikaupungissa" Brisbanessaki on paljo katutaiteilijoita, pääosin tosi viihyttäviä sellasia.
Passaa tuulettaa ;)
Tässä vaiheessa oltiin jo käristytty auringossa sen verran että olo ei ollu enää mikään puhtain, uimaan oli pakko päästä. Kuulemma oli vaan kaks vaihtoehtoo, joko kuuluisa Bondi -beach tai Manly. Mentiin jälkimmäiseen (lautalla), hyvä vaihtoehto taas siinä mielessä että oopperataloa ja kaupunkia pysty kuvaan vähä eri kantilta ko normaalisti. Tän ei pitäny olla kuvausreissu, mut näköjään se mentaliteetti muuttu siihen että kuvataan nyt ku kerta on mahollista. Mutta elkää huoliko, on me ehitty maisemista ja elämästä nauttia paljon, ei tää pelkästään etsimen läpi tuijottamista oo ollu. ;) Manlylla syötii vähä suomiherkkuja (karkkia, täällä sitä ei käytännössä oo ollenkaa), uitiin tietenki, pijettiin hauskaa. Hieno paikkahan se oli, vesi oli mainostyyliin turkoosia (ainaki melkeen).

Lähettiin iltapäivällä takasi cityyn, tarkotuksena katella paikkoja vähä ilta/yö -valaistuksessa. Lauttamatka (15min) meni taas kuvatessa ja nauttiessa hyvästä säästä. 
Siihen lyöttäydyttiin, kyllä meän kelpas!










Illalla käveltiin vielä ihan liikaa raskaat rinkat selässä kaupungilla (ei ollu käteistä julkisiin eikä tienny kuin sitä voi täällä nostaa) monista eri syistä. Kyllähän se sillo hapotti mut tulipahan nähtyä kaupunkia ja menetetty yöpaikkaki pelastu ku laitettiin suomalaisille viestiä, pojat oli avuliaita ja saatiin yöpaikan lisäksi ihan hirvee litannia huikeen hyviä vinkkejä kaikkeen olemiseen täällä Australiassa. Jos joku teistä tätä lukee niin suuret kiitokset vielä!! :)
Eka vuorokausi Australiassa ylitti ihan kaikki odotukset - ihmiset oli vähintäänki yhtä huikeita kuin oli hehkutettu etukäteen, miljoonakaupunki ei tuntunu järettömän isolta (allekirjottanu on Oulussaki hukassa mutta Sydneyssä kulkiessa ei ongelmaa!), maisemat eikä nähtävyydet pettäny - päinvastoin!

Tosiaan täsä tuli nyt sen verran paljo näitä kuvia, että tää on pakko jättää tähän. Ens postauksessa (uv sydneyssä ym) pitäs olla sen verran vähemmän kuvia että tuleeki monen päivän tarinat kerralla kuvien kera. :) Laittakaahan kommenttia, kuulumisia Suomesta ym.:) Allekirjottaneen löytää instagrammista nimimerkillä koilau, siellä vähän ajankohtasempaa kuvaa elämästä täällä! See ya! 

10 kommenttia:

  1. Wow hienoja kuvia! Näyttää aika siistiltä paikalta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Woow kiitos paljon! :)
      Joo tää on kyllä, ollaan tosin Brisbanessa nyt mutta Sydneyyn on palattava tällä reissulla vielä! Tosin koko Australia on aika uskomaton. ;)

      Poista
  2. Tosi upeita kuvia ja huikeet maisemat!! :) Oot kyllä tosi huippu kuvaaja!

    VastaaPoista
  3. Ihan huikeita kuvia! Kiitos näistä.
    -Jenkku :)

    VastaaPoista
  4. Eipäs tässä voi muuta ku odotella uusia huikeita kuvia! Toivottavasti myös on luontokuvia tulossa. ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vau, kiitos paljo! Luontokuvia ei nyt nii hirveesti oo viel tulossa mut ehkä jossai vaihees. :)

      Poista