12.10.2014

Pienuus

Vain minä ja lukematon määrä tähtiä, erityisesti kuvassa näkyvä linnunrata on hyvällä säällä upeeta katseltavaa ja saa tuntemaan ittensä mitättömäksi kaiken rinnalla! Kävin syyskuun viimesenä päivänä kahtelemassa et miltä se maailma, tähtitaivas ja revontulet näyttääkää Iso-Syötteen päältä katottuna ja siinä sit revontulia ootellessa sain idean, et vois kokeilla jotain tänkaltasta kuvaa et miten onnistuu. Skouttasin vaan sopivan paikan, asettelin kameran ja kahtoin suunnilleen et mihkä kohti hyppelen tuolla kalliolla. Sit ei muuta ko patsaan rooliin kallion päälle aina 13 sekunnin ajaksi (valotus-aika oli toi).
Kamerana huikeen hyvän kennon omaava Pentax K-5 II ja linssinä kaiken paikan höylä, Sigman 18-35/1.8. Kuvan EXIFit on 13s, f/1.8, 18mm ja ISO 6400. Jälkikäsittelyä Lightroom 3:lla, noin 5 minuutissa tehty säätö.


Portfolio hääkuvista on hyvää vauhtia valmistumassa, pysykäähä kuulolla vaan!

8 kommenttia:

  1. Tää on ehkä tyhmä kysymys, mutta onko tuossa yhdessä puussa kuvan oikeassa laidassa jouluvalot vai miksi se on tuolla tavalla sininen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei oo olemassa tyhmiä kysymyksiä, mut tyhmiä vastauksia on. ;) Eli hyvä kysymys ja sen sinisyys johtuu ihan pelkästään tuosta lampusta, jota piän käjessä - se oli sen verran kirkas et valoa riitti harmikseni myös nuihin puihin.

      Poista
  2. Aivan. Aika jännä. Ja usko pois, kyllä tyhmiäki kysymyksiä on. :) Sulla on kyllä kiva blogi muuten. :)

    VastaaPoista
  3. Aivan älyttömän upeita nää sun tähtitaivas kuvat!! Tää ja tossa seuraavassa postauksessa! Ihan huikeita! Mistä päin nää kuvat on otettu? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vau, kiitos iha älyttömästi!! :) Entiiä huomasikko mut mulla on kotisivutki (http://laurikoo.kuvat.fi/kuvat/) ja sielt löytyy noita tähtitaivas -ja revontulikuvia paljon lisää!

      Tää kuva on Syötteeltä (eli Pudasjärveltä, josta on esimerkiksi Ouluun n. 85km). Suurin osa mun kuvista on kuvattu täällä Pudasjärvellä, osa Kuusamossa ja Posiolla sekä Kajaanissa. Esimerkiksi seuraavan postauksen kuvat on Kajaanista. Mutta tosiaan mun kotisivuilta löytyvät kuvat on pääasiassa otettu täällä.:)

      Poista