7.10.2014

FF-fiilis

Tere taas! Mää en tiiä et kuinka moni harrastaja on perehtyny täyskennon ja kroppikennon eroihin, tuskin moni. Jokatapauksessa lyhyesti sanottuna täyskennosella saa luonnollisesti enempi fiilistä kuviin, etenkin ku muotokuvista puhutaan. Se johtuu vain ja ainoostaan siitä et isomman kennon ansiosta on syväterävyyskin lyhempi, näin erittäin ytimekkäästi ilmastuna. Toki muotokuviakaan ei missään nimessä välttämättä kuvata aina isolla aukolla, mutta yleisesti ottaen kyllä.

Omistan itte siis kroppikennon ja jotta siitä käsitteestä ymmärtää enemmän, niin kroppikenno on esimerkiksi seuraavissa järkkäreissä: Canon 7D, Canon 1100D, Canon 550D, Canon 70D  kuin myös Nikon D5300, Nikon D3200, Nikon D7100 ja niin edelleen. Eli väitän et aika moni harrastaja, joka ei esimerkiksi kuvaa häitä tai muuta sellaista, kuvaa kroppikennolla. Se ei tietenkää oo huono asia, pääasiahan on se että kuvaa välittämättä liikaa näistä teknisen puolen asioista. Kuitenki tälläselle vannoutuneelle harrastajalle joka kuvaa häitä ihan toiminimellä, on noi asiat normaalia isommassa puntarissa ja sen takia kameralaukusta löytyy mukavan valovoimasta tavaraa, joilla voijaan kuroa täyskennoisten kameroiden etumatkaa vähän kiinni. Täyskennosta en oo ostanu koska oon löytäny niin huikeen kroppijärjestelmän, joka mulla koostuu seuraavista kamppeista:
Runkona Pentax K-5 II, objektiiveja löytyy aina 18-250mm asti. Pääosin kuvaan huikealla uutudella eli markkinoiden ensimmäisellä 1.8 valovoiman zoomilla joka on Sigman 18-35mm/f1.8. Toiseksi käytetyin objektiivi on Pentaxin oma 50mm/f1.8 ja vastaava obiska löytynee jokaiselta Canonistilta. ;) Noilla saa kuviin sitä fiilistä huolimatta kennon koosta, ovat kuitenki jo sen verran valovoimaisia tekeleitä. Noiden lisäksi repusta löytyy 60-250/4 telezoomi.

Jotta tää ei menis ihan höpinäksi, niin tässä muutamia kuvia pikkusiskoistani! Kuvissa käytetty nimenomaan tuota Sigman uutukaista.

Ja eihän niitä saanu tietenkää ojennukseen kuvien ottamisen aikana ;)











Mää kerron mielellään lisää vaikkapa tulevasta Australian matkasta, näistä kuvista, mun kuvausurasta, musta, kuvien käsittelystä, kavereistani, ihan mistä vaan! Tää oli vähänniinku semmone vinkki et kommenttiaki saa laittaa jos näitä joku sattuu lukemaan. ;)

2 kommenttia:

  1. Kiva, sulla blogigi! :) Kerroppa ihmeessä siitä sun tulevasta Australian matkasta, ois kiva tietää minne meet, kenen kans ja iha vaa lomallekko? :) Aika rohkeaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha jees, pitihän se tehä ku nykyään kuvaan lähinnä ainoostaan muotokuvia ja hääkuvia, sekä sillon tällön revontulia. Jotenki koin ristiriitaseksi ruveta tonne kotisivuille noita kaikkia kuvia laittaan sekasi ja ei viiti tehä uuttakaan sivua ko se maksaa kuiten 3e/kk. Nii tää oli sit hyvä vaihtoehto noiden kuvien näyttämiseen ja samassa saa vähän tekstiäki kirjotella! :)

      Tosiaan tommone "pikku" reissu ois tievossa! Tiesin jo vuos sitte intissä ollessani et lähen Australiaan ennemmin tai myöhemmin - ja nyt ku on tämmönen elämäntilanne, et en päässy kouluun enkä seurustele nii helpolla pystyy lähteen! Kaikenlisäksi oon ollu koko kesän töissä ja saanu tienattuaki kunnolla. :)

      Otettii lennot Sydneyyn, jossa ollaan uusvuosi, jonka jälkeen lähetään ettiin töitä Brisbanesta tms. Lähen Kauhasen Markuksen kans ja ei olla paljoo suunniteltu reissuu, mennään avoimin mielin ilman turhia suunnitelmia ja stressiä! Pelkkä lomamatka toi ei siis oo, vaan tehään välillä töitä, reissataan, kierrellään ympäri ämpäri, tehään uusia asioita, opetellaan surffaileen jne kaikkee mitä siel ikinä voikaa tehä! Ja tottakai kameran otan mukaan, ehkä ostan GoPron, läppärin ja varmuuskopiolaitteet sille - parhaimmassa tapauksessa päivittelen tätä blogia matkan aikana! Semmone ois suunnitelma et tuun Suomeen kesäkuun 16.päivä 2015 eli vajaa puol vuotta tuolla oltais, just sopivasti ehtis kesän parhaimpiin tapahtumiinki mukaan. ;)

      Nii ja onha tää omalla tavalla rohkeeta, jopa pelottavaakin mutta ei piä keskittyä asioiden negatiivisiin puoliin - tää tekee mulle pelkästään hyvää päästä vähän uusiin maisemiin, tuolla varmasti oppii itestä paljon uusia asioita jne! Monesti illalla tulee ehkä pelko puseroon, että entä jos käy niin, näin ja noin, mut tosiaan ne vaan pitää sivuuttaa ja ottaa vastaan tää riski, koska tää on iso mahollisuus! Tää on yks iso unelma, josta oon pitkään unelmoinu! Tavallaan sää oot tälläsen kesän jälkeen (ks. edellinen postaus) ymmärtäny asiat eri tavalla - ilman tota (sinänsä valitettavaa) tapahtumaa oisin eläny nuoruuden ihan eri asenteella ja saattanu jopa katua myöhemmin - mutta nyt, nyt pystyy elää hetkessä, pystyy nauttiin pienistä asioista, pystyy olemaan iloinen siitä mitä on (eikä murehtia siitä mitä ei ehkä oo) jne! Ja nää kaikki yhessä aiheuttaa sen, että oon valmis lähteen tälle reissulle!

      Poista